Projekt


Öppen mötesplats

Med vår mötesplats för unga 12-19 år vill vi skapa en arena för dessa att umgås och interagera. Vi erbjuder aktiviteter som pingis, airhockey, spel, öppet gym, boxning, öppen danssal, filmvisning mm.

Öppen idrott

Här fokuserar vi på att låta barn och unga 11-24 år prova på olika idrotter i Fisksätra Sporthall. Utbudet är bland annat fotboll, basket, innebandy, volleyboll, gymnastik, dans, boxning och självförsvar.

Öppen kulturskola

DJ kurser

Kom och lär dig grunderna i att bli en grym DJ. Du lär dig mixning, övergångar, loopar, scratching och hur du får en hel fest att dansa. Du behöver inte ha några förkunskaper utan bara en passion för musik och viljan att vara kreativ.


Dansklasser

Dans är en grunden i Darra sen starten 1999. Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta. Vi lär ut i streetdance stilarna afrobeat, hiphop och dancehall. Vi avslutar alltid varje termin med ett uppträdande med det vi lärt oss från klasserna.


Studioverksamhet

Musik är ett områden som unga omringas av varje dag. Vi har i detta syfte skapat Darra Music & Dance Studio där vi lär ungdomarna spela instrument, producera egen musik och skriva musik. Vi har även ett aktivt kulturutbyte med musiker från västafrika.


Trumkurser

Även trummor är en av grunderna till Darras förening. Här lär vi barn och unga grunderna i djembe trummor och andra relaterade instrument från västafrika. Även lärarna är från västafrika där de större delen av sitt liv tillägnat sin tid till traditionell populära afrikansk musik.


Skapande verksamhet

Här lägger vi fokus på motorik, samspel genom lekfulla övningar. Vi arbetar här med skapande inom olika konstnärliga områden som keramik, slöjd, akvarell målningar etc.


Multimedia kurser

Den digitala världen växer så det knakar och det betyder att kunskapen inom multimediala verktyg hela tiden blir mer eftertraktad. Detta vill vi på Darra ta tillvara på och lära ut kunskaper inom animering, klippning, ljudredigering, foto etc.


Kulturskola för unga med funktionsvariationer

Öppen mötesplats för barn och ungdomar med särskilda behov. Här arrangerar vi aktiviteter som dans & rörelse, afrikanska trummor, dj och skapande verksamhet. I pauserna finns även möjlighet att fika, spela pingis och airhockey. Projektet ligger under Öppen Kulturskola.

Tjejfokus

Öppen mötesplats bara för tjejer 12-19 år där tjejernas egna behov står i centrum. Detta för att bygga självkänsla och framtidstro. Här arrangerar vi aktiviteter som matlagning, bakning, spa, workshops, boxning och gym för tjejer. Projektet ligger under Öppen Fritidsverksamhet bara för tjejer.

Lovkurser

DARRA erbjuder kostnadsfria aktiviteter för barn och unga 12-17 år under lov och helgdagar.

Dessutom anordnar vi sommarverksamhet 3 veckor varje sommar samt utflyttad verksamhet till Barnens Ö varje sommar.

Info finns under program.